woning L

Voor de opdrachtgevers stond één ding vast, de nieuwe woning zou ontworpen en gebouwd worden volgens het passiefhuis principe. De woning heeft zowel in het ontwerpstadium en na de uitvoering het keurmerk Passiefbouwenkeur mogen ontvangen. Buiten dat deze woning erg energiezuinig is en een prettig binnenklimaat heeft zit de meerwaarde in de architectonische inpassing toegesneden op de locatie en het leef ritme van de bewoners. De basis is het traditionele archetypische huis met schoorstenen dat vanuit het programma met moderne ruimtelijke schijven is getransformeerd tot een eigentijdse lichte woning. Het wit gesausde metselwerk vormt samen met de blank gelakte houten delen een strakke maar herkenbare compositie die zich nestelt in de parkachtige setting. Een bescheiden luifel begeleidt de route naar de zwaar geïsoleerde voordeur die toegang geeft tot de hal waar het licht van bovenaf via de kleine dakkapel binnenvalt. Grote schuifpuien voorzien van triple glas verbinden het interieur met de tuin en geven de bewoners de mogelijkheid om vanuit de slaapkamer op de begane grond zo de tuin in te lopen.

  • Nieuwbouw vrijstaande woning
  • Bergen op Zoom
  • Opdrachtgever: particulier