Appartementen Kop Keersluis Vlissingen.

Van intiem tot grootstedelijk.

De locatie “Kop Keersluis”  maakt deel uit van het plangebied Scheldewijk Oost te Vlissingen. Aan alle zijden van het perceel zijn er andere gebiedskenmerken aanwezig. Tevens vormt het door zijn ligging een overgang en entree tegelijkertijd. Er wordt een gebouw uit samenhangende delen voorgesteld dat de kwaliteiten van groen en intiem tot grootstedelijk in zich verenigd. Elk gebouwdeel reageert op de omliggende condities en absorbeert zo het DNA van het gebied.

  • Ontwikkeltender Kop Keersluis.
  • Vlissingen
  • I.s.m. Idea Compact 

Schouder aan schouder.

Er wordt een stevig programma van 52 appartementen geprojecteerd dat zorgvuldig met veel oog voor woonkwaliteit is vormgegeven. In de architectuur van het gebouw manifesteren zich de verschillende invloedssferen van het gebied. Het gebouw wordt opgebouwd uit meerdere delen die onderling “schouder aan schouder” staan. Een rationele bouwkundige structuur biedt ruimte aan veelzijdige appartementen met overhoekse loggia’s aan de straatzijden. 

Karakter.

De gridstructuur van prefab beton in de gevel refereert aan het industriële karakter van de plek. Dit vormt met de bakstenen geveldelen een dynamische compositie die recht doet aan het stoere karakter en de schaalsprongen in het gebied.

Kleine momenten.

Naast de grote schaal waardoor het gebouw zich stevig verankert in de omgeving wordt er een architectuur beoogt van “kleine momenten”. Veel verfijning in vorm en materiaal rond bijvoorbeeld de entree, de overgangen van publiek naar privé, waardoor de menselijke schaal gewaarborgd blijft.