Nieuwbouw bedrijfspand EPS

nieuwbouw bedrijfspand EPS

Groei.

Het bedrijf EPS BV paste door groei niet meer in hun bedrijfspand. Ze zijn gespecialiseerd in de verkoop, installatie en engineering van eenvoudige tot zeer geavanceerde pompsystemen. Voor het nieuwe pand was er behoefte aan representatieve kantoorruimte en een goede werkplaats om de uitdagingen van steeds complexer wordende eisen aan zowel de pompen zelf als de bedrijfsprocessen aan te kunnen gaan.

Intuïtie.

Het intuïtieve uitgangspunt voor de nieuwbouw bedrijfspand EPS was om de sferen van de verschillende onderdelen van het bedrijf elkaar te laten beïnvloeden. Het kantoor als een werkplaats met de installaties in het zicht en de werkplaats als een kantoor met veel natuurlijk daglicht en uitzicht op de omgeving.

Strategie.

De strategie was om met minimale middelen die er nodig zijn een ruimtelijke efficiënt gebouw te maken dat flexibel is maar ook karakter heeft. Hierbij openbaart zicht de gelaagde schoonheid van de ritmiek van de bewust naakt gelaten constructie en installaties.

Daglicht.

De nieuwbouw bedrijfspand EPS is opgebouwd uit een transparant kantoorvolume in twee bouwlagen georiënteerd op het noorden met uitzicht op de weilanden. Komend uit de weidsheid en relatieve rauwheid van het bedrijventerrein betreed met via een prefab betonnen portaal dat aan de binnenzijde is afgewerkt met blank gelakte mahonie delen de dubbelhoge entreehal. Op de begane grond bevinden zich de vergaderruimtes, kleedruimtes en kantine grenzend aan een kleine tuin met uitzicht op de groene wadi. De verdieping is een kantoortuin met vier grote werkeilanden, zithoeken voor informele besprekingen en een koffiebar bij de ingang om onderlinge ontmoetingen te stimuleren.

Synergie.

Achter het kantoor bevindt zich de hoge werkplaats met ruimte voor meerdere kraanbanen die de grote pompinstallaties naar de verschillende bewerkingszones kunnen verplaatsen. Door de hoge verticale raamstroken valt er bijzonder veel natuurlijk daglicht in de werkplaats en is er continu contact mogelijk met de omgeving wat zondermeer zal bijdragen aan het welbevinden van de gebruikers. Het kantoor en de werkplaats hebben een groot verbindend raam om continu visueel contact met elkaar te hebben wat bewustzijn van elkaars activiteiten versterkt.

  • Nieuwbouw kantoor met werkplaats
  • Oud Gastel
  • Opdrachtgever: EPS b.v.
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS
Nieuwbouw bedrijfspand EPS