De Dunant

Op een binnenstedelijke locatie te Roosendaal is “de Dunant” ontworpen. Zowel de huidige als de historische stedenbouwkundige situatie resoneren door in de opbouw van het gebouw. Het heeft twee verschillende stedelijke gevels die elkaar dramatisch op de hoek in een uitkraging ontmoeten. De bakstenen gevel representeert de historische lintbebouwing die op de hoek abrupt overgaat in een gevel met prefab betonnen kaders. Een ruimtelijke herinterpretatie van de destijds stedenbouwkundige doorsnijding van het stedelijk lint met een nieuwe stadsstraat. Het hoogte accent op de hoek gaat de relatie aan met de grote laan die uitkomt op de rotonde aan de voet van het gebouw. De plint van het gebouw bestaat uit een medisch cluster in twee bouwlagen met een entree op de hoek. Hierboven bevinden zich 19 appartement die door de getrapte bouwvorm allemaal verschillend zijn met hoogwaardige buitenruimtes in een binnenstedelijke context. Opvallend zijn de winterterrassen met 2-delige schuifpuien die als aangename tussenruimte fungeren tussen woning en buiten.

  • Nieuwbouw medisch cluster en 19 appartementen
  • In samenwerking met architektenburo Onrust
  • Roosendaal
  • Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Van Agtmaal