Binnenstedelijke herbestemming Bergen op Zoom.

Oppoetsen en vernieuwen.

De panden in de binnenstad van Bergen op Zoom hebben een geschiedenis van meerdere verbouwingen en nieuwbouw. De twee karakteristieke voormalige woonhuizen in de Kettingstraat zijn vaak verbouwd en hebben buiten de voorgevels geen hoge historische waarden meer. Met deskundigen van o.a. Vereniging Binnenstad hebben we meerdere schouwen uitgevoerd en geconcludeerd dat vernieuwbouw met behoud van de voorgevels goed mogelijk is. De woningen krijgen weer een tuin en worden opgewaardeerd tot een mooi onderdeel van het beschermd stadsgezicht. Een binnenstedelijke herbestemming die kennis vergt van zowel historische structuren als hedendaagse technieken. 

  • Herbestemming showroom en stadwoningen.
  • Bergen op Zoom
  • Opdrachtgever: Aannemersbedrijf de Kort B.V. https://dekortbv.nl/

Robuust Casco.

De hoek heeft door de tijd meerdere gezichten gekend, een bakkerij die is afgebrand, een café dat is gesloopt en uiteindelijk een showroom met een uitgesproken vormgeving kenmerkend voor het tijdsbeeld. Het robuuste casco biedt de mogelijkheid om het om te vormen tot appartementen en met een lichte opbouw het zelfs te vergroten.

Passend met een eigen gezicht.

Om het volume richting te geven en aan te laten sluiten op de maat en schaal van de omgeving is het esthetisch met twee topgevels opgedeeld. De dakschilden spelen zo mee in de beleefbaarheid van het historische daklandschap van Bergen op Zoom. De nieuwe buitenruimtes van de appartementen zijn zorgvuldig binnen het volume gehouden en bieden zowel privacy als ook een rustige beeldkwaliteit.

Nieuwe huid.

Samen met een stevige thermische schil krijgt het ook een nieuwe keramische huid van baksteenstrips die het qua materialisatie in de omgeving verankeren. Een weloverwogen compositie van nieuwe verticaal gelede ramen, soms breed en soms smal, geven het subtiel een eigentijds gezicht.